Английският Лестър загуби първите си две точки в Шампионската лига през сезона. До този момент възпитаниците на мениджъра Клаудио Раниери имаха три победи от три двубоя, но днес, при гостуването си на Копенхаген, „лисиците“ стигнаха до скромното 0:0.

Въпреки загубените две точки, Лестър остава в отлична позиция за класиране на 1/8-финалите в турнира за първи път в своята история.

Двубоят в датската столица не предложи много емоции, като най-чистото положение в срещата дойде едва в 90-ата минута, когато домакините може да вземат трите точки в двубоя.

Андреас Корнелиус стреля с глава, но Каспър Шмайхел съумя да спаси и да спечели точката за своя тим. Най-чистото положение за гостите пък създаде Джефри Шлуп, чийто удар рикошира и попадна в ръцете на стража Робин Олсен.

След първите четири кръга в груповата фаза, Лестър има на сметката си три победи и едно равенство, което означава, че „лисиците“ имат нужда от едва една точка в следващите си два мача, за да намерят място на осминафиналите в турнира.

В другия мач от група G Порто записа очаквана домакинска победа над аутсайдера Брюж с 1:0. Единствения гол в срещата реализира Андре Силва през първото полувреме на двубоя.

Така Лестър остава на върха във временното класиране с актив от 10 точки, докато на втора позиция вече е Порто със 7 точки. Копенхаген се смъкна до третото място с пет, а Брюж заема последното без спечелени точки в актива си и допуснати 10 гола.