Старши треньорът на ПСВ Айндховен Филип Коку остана горд от представянето на своя отбор, който загуби драматично след дузпи осминафиналния сблъсък в Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид.

Двата отбора не успяха да си вкарат гол в 210 минути игра, а при дузпите станахме свидетели на 14 безпогрешни изпълнения преди неточния удар на Лусиано Нарсинг, последван от гол на Хуанфран, да сложи точка на спора.

"Отборът е много разочарован. Бяхме много близо. Много горчиво е да отпаднем по този начин след осмата дузпа", сподели Коку.

"Мисля, че се справихме добре във всички аспекти, но просто не беше достатъчно. Имахме този един момент с Локадия, когато ударихме гредата. Знаеш, че имаш само няколко такива шансове. Казва много фактът, че нито един от двата тима не можа да вкара. И двата отбора бяхме добре организирани. Те не създадоха много големи възможности, освен тази в началото на Гризман."

"Ние се справихме добре и бяхме много дисциплинирани. Дадохме всичко от себе си и мога да бъда само горд от представянето ни. Жалко е, че Зут не успя да спаси тази топка (дузпата на Саул Нигес б.р.) при дузпите. Това можеше да бъде разликата."

"Мисля, че представихме себе си по добър начин, но това отпадане оставя горчив вкус, защото бяхме толкова близо. Но съм абсолютно доволен от представянето ни в двата мача", допълни Коку.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS