Тази вечер ще станат ясни първите пет отбора, които се класират за за груповата фаза на Шампионската лига. Четири двубоя ще се изиграят от 21.45 часа, а само срещата с българско участие – Астана – Селтик, е от 18.30 часа.

Шансовете на водения от Станимир Стоилов казахстански шампион обаче са минимални. В първата среща момчетата на Мъри допуснаха пет безответни попадения (0:5) и така явно ще се трябва да се задоволят с участие във втория по престиж турнир на Стария континент – Лига Европа.

Мъри реалист преди реванша: Селтик на 99 процента се е класирал

В късната порция дуели Марибор посреща отбора, елиминирал Лудогорец – Апоел Беер Шева. Първата среща завърши с успех от 2:1 в полза на израелците, което дава надежди на словенците.

Наполи постигна чиста победа с 2:0 над Ница в първия двубой, а Марио Балотели и компания ще трябва да хвърлят доста усилия, за да постигнат обрат.

Немалка е интригата в двубоя Риека – Олимпиакос. Гърците водят с 2:1 след първия двубой, което прави шансовете на хърватите съществени.

Севиля и Бешикташ е последната двойка. Испанците си тръгнаха с два гола от Истанбул, но и инкасираха едно попадение, което със сигурност е било неприятно. Въпреки това севилци остават фаворит преди сблъсъка на „Рамон Санчес Писхуан“, а съперникът ще трябва да се бори за победа с минимум два гола.