Легендарният италианецът Фабио Капело е категоричен, че Барселона не знае как да се защитава и това ще помогне на Ювентус в предстоящите сблъсъци между двата отбора на четвъртфиналната фаза на Шампионската лига.

„Шансовете и на двата отбора са равни. Това, което според мен може да направи разликата е, че Барселона не знае как да се защитава. Този фактор може да даде особено голямо предимство на Ювентус“, коментира Капело.

„Лионел Меси е като Лучано Павароти на футбола. Класата, която Меси притежава не може да бъде сравнена с тази на нито един друг играч“, добави италианският специалист в интервю за "Radio Anch'io lo Sport".

„Срещу Барселона не можеш да си почиваш нито за секунда. До 95-та минута трябва да играеш до последен дъх. На „Камп Ноу“ Барселона е способен да обърне всеки един мач само за 3-4 минути“, продължи изтъкнатият треньор.

„Срещу Наполи Ювентус игра много слабо и изпитваше много затруднения при играта с топка. Наполи пресираше много добре своя съперник. Ако Барселона играе по същия начин, Ювентус ще има огромни проблеми“, каза още Фабио Капело.