Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес бе умерен в радостта си, въпреки страхотната победа с 4:0 срещу Барселона в Шампионската лига.

„Щастлив съм от резултата, но не прекалено. Знам, че имаме да изиграем още 90 тежки минути в Испания. Ще се насладим на успеха си тази вечер, но това е. Важно е в Барселона да се придържаме към тактическата дисциплина. Това е нещото, което отличава моя отбор от останалите този сезон,“ заяви той.

„Цял сезон показваме страхотни игри. Това, че през изминалите два сезона малко не ни достигаше, ни направи още по-настървени и жадни за победи сега,“ призна още наставникът.

„Този отбор обаче е на топ ниво що се отнася до тактика. Това важи и за желанието на момчетата ми да тичат непрестанно, и да се борят един за друг. Днешният мач бе перфектният пример за това.“

Президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге допълни думите му: „Играхме фантастично тази вечер. Никога не съм изпитвал такива неща, а отдавна съм във футбола. Мисля, че всички видяхме, че Лионел Меси не е напълно здрав. Имаме много добри шансове за финала.“