Байерн Мюнхен разби Барселона с 4:0 в първия полуфинален мач в Шампионската лига. „Баварците“ бяха безкомпромисни и не оставиха никакви надежди на другия гранд срещу себе си, като можеха да се поздравят дори и с по-голяма победа.

Барселона продължи с неузнаваемите си игри, и освен дълги, протяжни разигравания, нямаше никаква идея как точно да вкара гол, нито пък как да опази вратата си.

Най-слаба на „Алианц Арена“ обаче бе съдийската тройка, с главен рефер Виктор Касай. Те пропуснаха на четири пъти игра с ръка на футболисти на Барселона, но след това пуснаха гол от засада за Байерн, и още един за „баварците“ след явно препречване. Арбитрите сбъркаха невероятно много пъти в срещата, но за техен късмет, Байерн също така бе очевадно по-добрият отбор на терена.

Нито Лео Меси, който бе почти незабележим на терена, нито останалите иначе магични футболисти на „каталунците“, не успяха да променят развоя на събитията, и да отбележат поне един гол, който да запази шансовете им за реванша. Барса имаше един-единствен точен удар в очертанията на вратата на Байерн за всичките 90 минути.

Реваншът е на 1 май в Барселона.

Още във втората минута на срещата, Ариен Робен стреля много опасно, и можеше да открие резултата с удар от пет-шест метра, който обаче се отрази в тялото на Валдес. В деветата минута Пике бе близо до отговор за Барса, но ударът му с глава не намери вратата.

В началните минути на два пъти футболистите на Байерн претендираха за игра с ръка на Жерар Пике, но реферът не видя ситуациите. Особено явна бе ситуацията в 17-та минута, но Виктор Касай прецени, че няма такава.

В 25-та минута натискът на Байерн си оказа думата, Робен центрира отдясно, Данте свали топката с глава, и непокритият Томас Мюлер откри резултата за „баварците“. В тази ситуация отново имаше претенции към Касай, за нарушение на Данте при асистенцията.

В 29-та Данте изби опасно летящата към вратата топка към Нойер, в корнер, за да неутрализира опасността пред вратата на домакините. В 33-та минута Байерн пак поиска игра с ръка, но отново Виктор Касай предпочете да си замълчи, когато Алексис пипна топката.

Още в четвъртата минута на второто полувреме, падна и второ попадение. В 49-та минута, след изпълнение на корнер, Робен центрира на главата на Мюлер, който от своя страна свали за Марио Гомес и той вкара от непосредствена близост. Гомес обаче бе в положение на засада. Въпреки това, Касай зачете попадението.

В 72-та минута една от редките възможности за Барселона се откри след грешка на Мануел Нойер. Веднага след това обаче Байерн вкара и трето попадение, в 73-та минута, дело на Ариен Робен. След продължителен рейд на Рибери, французинът пусна встрани към Швайнщайгер, той от своя страна намери Робен в наказателното поле отдясно. Холандското крило напредна, но пътят му бе разчистен с непозволено препречване от страна на Томас Мюлер, спрял с тяло Жорди Алба, и позволил на Робен да вкара.

Филип Лам бе последен в защита, за да блокира Марк Бартра в 76-та минута, когато испанецът се озова сам срещу Нойер. Всичко на практика приключи обаче в 82-та минута, когато Байерн сложи точка на спора с четвърто попадение. Рибери и Алаба разиграха отляво, последният центрира остро, а за Мюлер остана по-лесното – да засече в мрежата на Валдес за 4:0.

Дотук свърши всичко в мача, и за двата състава бе явно, че ще доиграят последните десетина минути. Байерн дори спря натиска си, и само дочака финалните моменти, за да се израдва на страхотната победа.