Италианският шампион Интер записа трудна победа над московския ЦСКА в мач от груповата фаза на Шампионската лига. „Нерадзурите” се наложиха с 2:1 като гост и оглавиха класирането в своята група „G”.

Двубоят започна отлично за домакините, които успяха да поведат в резултата с гол на бразилеца Жоао Жо. През втората част обаче италианците съумяха да обърнат развоя на срещата изцяло в своя полза след попадения на Ернан Креспо и Валтер Самуел.

Въпреки интересното начало на мача, през първата част двата тима създадоха малко интересни положения пред двете врати. Добра възможност за гостите пропусна нападателят на Интер Златан Ибрахимович, който стреля над вратата. Отговорът на ЦСКА не закъсня и няколко минути по-късно Даниел Карвальо отправи опасен изстрел от свободен удар, но вратарят на „нерадзурите” Жулио Сезар успя да улови топката.

Все пак домакините успяха да поведат в резултата в 32-ата минута, когато точен бе бразилецът Жо. Той получи чудесен пас от Карвальо и не срещна трудности да преодолее стража на гостите за 1:0. При такъв резултат завърши първата част.

Веднага след подновяването на играта през второто полувреме възпитаниците на Роберто Манчини увеличиха оборотите и логично стигнаха до изравняване на резултата. В 52-ата минута Камбиасо отклони топката с глава, тя попадна в Креспо, който с премерен удар отдясно парира вратаря на домакините Мандрикин.

„Нерадзурите” стигнаха до пълен обрат десет минути преди края, когато точен бе друг аржентинец – Валтер Самуел. Той получи топката след изпълнение на свободен удар от португалеца Луиш Фиго и след като изпревари защитник на домакините успя да отправи топката в мрежата на ЦСКА. В последната минута на срещата Интер пропусна още един шанс чрез Станкович.

Двубоят бе юбилеен за португалската легенда – Фиго. Халфът записа своя мач номер 100 в Шампионската лига.