Рекордната покупка на Манчестър Сити Кевин де Брюин все по-явно се превръща в новия идол за „гражданите“, след като негов гол в продължението донесе сладка и много мъчна победа над Севиля с 2:1 в Шампионската лига. Срещата от група D не протече никак гладко за англичаните въпреки домакинския фактор, но накрая белгиецът даде мощен тласък на тима си в преследването на първите две места.

Мачът със сигурност имаше и по-особен заряд заради сбиването между фенове от двете агитки часове преди началото.

На „Етихад“ Сити показа, че ще гони упорито втора поредна победа в турнира и още в 9-ата минута Вилфред Бони можеше да открие. Котдивоарецът получи чудесен пас в наказателното поле и стреля без забяване, но стражът Серхио Рико спаси ефектно.

Гостите не бавиха особено отговора си и в 17-ата Коноплянка с мощен удар от дистанция разресе лявата греда на Джо Харт. Нещо повече – точно след половин час игра испанците успяха да открият след слаби изяви на „небесно синята“ защита. Трима играчи на манчестърци позволиха много леко на Виктор Витоло да получи отдясно и да тръгне на рейд в наказателното поле. Той пък находчиво сви топката пред вратарското поле, където Коноплянка беше безкомпромисен – 1:0.

Авансът на гостите обаче не се задържа дълго. В 36-ата минута Яя Туре използва физиката си, за да пробие отдясно по аутлинията и да подаде остро към Стърлинг при далечната греда. Англичанинът стреля точно и право в тялото на Рико, който отрази. Защитниците пред него обаче позволиха на Вилфред Бони първи да стигне до кълбото и от упор да отправи нов изстрел. Африканецът намери топката доста несполучливо, ала за свой късмет в летежа си тя срещна крака на Адил Рами и порази целта – 1:1.

След почивката водещ в играта и на двата състава бе стремежът да не се допускат излишни рискове. Постепенно наставникът на испанците Унай Емери започна да затваря мача със смените си, като извади Коке и Коноплянка, а на тяхно място пусна Мариано и Стивън Н'Зонзи.

Сметката му обаче излезе крива точно в самия край на срещата. Яя Туре поде контраатака през центъра и задържа достатъчно, преди да подаде вдясно за Де Брюин. Бившият ас на Челси смело тръгна към вратата, литна пазача си и вече в наказателното поле стреля хубаво по тревата с левия крак, без да даде и най-малък шанс на Рико – 2:1 и три точки за Сити.

Победата позволи на манчестърци да скъсят максимално дистанцията до лидера Ювентус, който у дома завърши при 0:0 срещу Борусия Мьонхенгладбах.

Алекс Сандро беше изненадата в състава на Масимилиано Алегри, който заложи на по-атакуващото 3-5-2, докато „жребчетата“ трябваше да се справят с липсите на основни играчи като Патрик Херман, Мартин Щранцл и Нико Шулц.

Победната серия на тима в Бундеслигата се отрази добре за самочувствието му, макар че през по-голямата част на мача германците се бранеха. Алваро Мората и Хуан Куадрадо не можаха да се възползват от първите шансове за Юве, а най-чистата ситуация дойде в 30-ата минута. Тогава вратарят Ян Зомер боксира центриране на Куадрадо от корнер, а топката отиде право към Пол Погба, който от дъгата нанесе свиреп изстрел, който влизаше в горния ляв ъгъл, преди Гранит Джака да блокира с глава.

Малко по-късно Андреас Кристенсен почти си отбеляза автогол при опита си да пресече центриране към Марио Манджукич.

В края на полувремето Юве можеше да разгърне по-добре една атака, при която Мората можеше да подаде към непокрития Погба, ала предпочете да завършва сам и сбърка. Три минути преди края домакините имаха сериозни претенции към съдията, като поискаха директен червен картон за Алваро Домингес. Защитникът сбърка и подари топката на Мората в централната зона, след което повали стрелналия се към вратата испанец. Реферът обаче показа само жълт картон.

След почивката Юве пак наложи ранен натиск и още със старта на полувремето Погба шутира опасно край гредата. В 57-ата минута отново французинът опита да изведе тима си напред. От около 22 метра той шутира чудесно от фаул, ала Ян Зомер с хубав плонж се намеси.

До края италианците доминираха, но идеите им в предни позиции се поизчерпаха и така логично се стигна до нулето реми.

Група D, класиране:
1. Ювентус     4:1 7 т.
2. Ман. Сити  5:4 6 т.
3. Севиля       4:4 3 т.
​4. Борусия М 1:5 1 т.