Пеп Гуардиола направи интересно признание, че не харесва стила на игра на Ювентус. Тази вечер "бианконерите" се изправят в решителен реванш срещу водения от Гуардиола тим на Байерн.

Испанецът сподели, че не е фен на стила на игра, който практикува Юве, но в същото време призна, че е впечатлен от начина, по който тимът от Торино го практикува.

"Приемаме резултата от първия мач. Предпочитах да е 5:0, но сега трябва да се справим със ситуацията. Ювентус е Ювентус, с техния специален дух. Ситуацията е както винаги: Ювентус ще бъде много силен съперник", сподели Гуардиола на пресконференцията преди двубоя.

"Познавам италианския манталитет. Той им е спечелил толкова много трофеи. Те чакат своя момент. Знаят как да се защитават и как да вкарват голове. След първия мач, моята оценка и уважение към Юве са още по-големи."

"Юве може да се защитава с 10 души, с концентрация и фокус. Не харесвам този стил на игра, но съм впечатлен от начина, по който го правят. Те освен това задържат топката с играчи като Пол Погба, а могат и да атакуват. Юве винаги може да вкарва голове. Ще трябва да дадем най-доброто от себе си, за да победим. Всички чакаме с нетърпение този 'финал", допълни Гуардиола.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS