След двете нулеви равенства във вторник и драмата с дузпи на Атлетико Мадрид - ПСВ Айндховен, в последния ден от програмата на осминафиналите в Шампионската лига е време за безспорното дерби на тази фаза. Байерн приема Ювентус в сблъсък на два от големите европейски грандове, а след мача на "Алианц Арена" само един отбор ще продължи напред. 

В първия двубой в Торино Байерн имаше тотален превес в рамките на един час и при 2:0 реваншът изглеждаше протоколен. "Бианконерите" обаче не се предадоха и стигнаха до равенството 2:2, което запази и живи шансовете им за класиране в топ 8.

И двата отбора се намират в отлична форма като Байерн има едва една загуба в последните си 15 мача, а Юве също е с едно поражение в рамките на 19 двубоя.

През уикенда баварците разгромиха Вердер Бремен с 5:0, а Юве победи минимално Сасуоло с 1:0 след попадение на Пауло Дибала. Именно Дибала обаче е един от тези, които няма да бъдат на разположение на Масимилиано Алегри за предстоящия от 21.45 часа двубой. Италианският специалист има сериозни проблеми, тъй като освен Дибала, извън сметките са още Мартин Касерес, Джорджо Киелини и Клаудио Маркизио. Марио Манджукич пък ще бъде под въпрос до последно.

За Байерн проблемите са по-малко и са свързани с вече обичайните за баварците контузии на бранители. Твърдо аут са доскорошната титулярна двойка централни бранители Жером Боатенг и Холгер Бадщубер, а все още не на 100% готов е Хави Мартинес. Очакванията са отново в центъра на защитата да играят Дейвид Алаба и Йосуа Кимих, а другата опция пред Пеп Гуардиола е Мехди Бенатия. В последната тренировка участие не взе Ариен Робен, който е измъчван от настинка и е под въпрос за мача.

Ювентус няма победа над Байерн от ноември 2015, но друга статистика е на страната на "бианконерите". Грандът от Торино е спечелил 6 от 7 сблъсъка в елиминациите на турнирите на УЕФА, в които е завършвал наравно у дома в първия мач.

Ето какво казаха и двамата треньори преди мача:

Пеп Гуардиола:

Приемаме резултата от първия мач. Предпочитах да е 5:0, но сега трябва да се справим със ситуацията. Ювентус е Ювентус, с техния специален дух. Ситуацията е както винаги: Ювентус ще бъде много силен съперник.

Познавам италианския манталитет. Той им е спечелил толкова много трофеи. Те чакат своя момент. Знаят как да се защитават и как да вкарват голове. След първия мач, моята оценка и уважение към Юве са още по-големи.

Юве може да се защитава с 10 души, с концентрация и фокус. Не харесвам този стил на игра, но съм впечатлен от начина, по който го правят. Те освен това задържат топката с играчи като Пол Погба, а могат и да атакуват. Юве винаги може да вкарва голове. Ще трябва да дадем най-доброто от себе си, за да победим. Всички чакаме с нетърпение този 'финал'."

Масимилиано Алегри:

Трябва да изиграем перфектен мач. Ако не успеем да го направим, ще бъде много трудно. Знаем, че Байерн е отбор, който обикновено поема контрола на мача, 60-70% от времето.

Разбира се, че е жалко, че имаме проблеми с контузии. Но не може да рискуваме с тези момчета, има много други, много важни мачове за нас в Серия А и Купата на Италия.

Манджукич е необикновен играч. Ще решим утре (днес б.р.), дали ще играе или не. Той тренира добре, но не знаем, дали ще играе от началото. Има двама липсващи играчи - това не е драма, но естествено е тъжно. За мен драма в живота е нещо друго...

Възможно е Байерн да подцени Ювентус. Не вярвам, те имат голямо уважнеие към нас, както и ние към тях. Трябва да внимаваме много и да опитаме да бъдем по-добрият отбор. Толкова просто е.

Очаквани титулярни състави:

Байерн: Нойер, Лам, Кимих, Алаба, Бернат; Видал, Алонсо; Робен, Мюлер, Коста; Левандовски.
Ювентус: Буфон; Лихщайнер, Барзали, Бонучи, Евра; Куадрадо, Кедира, Ернанес, Погба; Мората, Манджукич.

Мачът в Мюнхен е от 21.45 часа и ще бъде следен в Gong.bg, както и по Дарик радио.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS