Старши треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола похвали своя отбор за представянето в първия мач срещу Бенфика, спечелен трудно от баварците с 1:0. Испанецът похвали особено играта на Франк Рибери и Артуро Видал като в същото време призна, че двубоят е можел да се развие и по друг начин.

"Беше труден мач, но съм доволен от нашето представяне. Знам много добре класата, която Бенфика притежава. Голям комплимент за моя отбор", заяви Гуардиола.

"Рибери бе изключителен днес. Видал също е много важен - той е страхотен характер, показа го през последния месец."

"В четвъртфиналите по-важният мач винаги е реваншът, който ще изиграем в Лисабон. Всичко зависи от това как ще играем в Лисабон. Можеше да загубим този мач. Гледах много мачове на Бенфика в последните дни - те са много силни, винаги опитват да вземат втората топка."

"Не бях изненадан от техния мач, не е лесно да играеш срещу тях. Те са добри от статични положения, но имахме много добри шансове да отбележим още голове."

"Разбира се, че искаме да победим в Лисабон. Искаме да вкараме един или два гола там. Няма фаворити - фаворит обикновено е отборът с по-добри статистики, но това не значи нищо. Всичко зависи от мача в Португалия следващата седмица", допълни Гуардиола.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS