Отборът на Байерн взе минимален аванс срещу Бефника в четвъртфиналите на Шампионската лига след победа с 1:0 в Германия в първия двубой от сблъсъка. Успехът на „баварците“ дойде след гол на Артуро Видал още във втората минута на двубоя. Немският шампион продължава да няма загуба в най-престижния европейски клубен турнир като домакин.

Тимът воден от Пеп Гуардиола изигра силно първо полувреме, в което надигра Бенфика, а до края на срещата пропусна няколко изгодни положения за втори гол. В края на първото полувреме и през вторите 45 минути поругалците също имаха своите шансове, но въпреки че не успяха да се разпишат, запазиха надежди за реванша, който ще е на 13-и април в Лисабон. Силен мач за гостите изигра бразилският им вратар Едерсон.

Байерн попари съперника още във 2-ата минута, когато Хуан Бернат пусна чудесен пас към наказателното поле, където Артуро Видал засече топката с глава и реализира за 1:0 в полза на домакините. Немският шампион натисна здраво Бенфика в първите минути на четвъртфиналния сблъсък в Шампионската лига и последваха още няколко добри възможности пред вратата на португалския състав.

Робърт Левандовски пропусна целта в 7-ата минута, след като получи топката от Рибери. Три минути по-късно Дъглас Коста изправи на нокти защитата на гостите, но пропиля нов изгоден шанс за гол. 25-годишният бразилец напредна добре и стреля, но стражът на Бенфика Едерсон бе на мястото си и спаси.

Бенфика също търсеше своите шансове да затрудни противника, като в 19-ата минута Константинос Митроглу опита удар с глава, но неточно. Томас Мюлер на свой ред стреля опасно от воле в 20-ата минута след като получи от Тиаго Алкантара, но вратарят на Бенфика Едерсон отново спаси. В 29ата минута при атака за Бенфика Николас Гайтан пробва да пусне пас към наказателното поле на Байерн, като Филип Лам спря топката с ръка, но правейки шпагат, вече паднал на земята.

Бразилският вратар на Бенфика Едерсон свърши още доста работа през първите 45 минута, като отрази удар на Тиаго Алкантара в 33-ата минута, а три по-късно дойде нова отлична възможност за втори гол а „баварците“. Томас Мюлер намери Артуро Видал, който не успя да реализира с глава.

Гостите не затрудниха съществено Байерн за първата част, но в края на полувремето аржентинецът Николас Гайтан пропусна може би най-удобния шанс за попадение, след като ударът му бе блокиран.

Второто полувреме стартира с нова възможност за домакините, като удар на Дъглас Коста не сполучи в 53-ата минута. Само три по-късно обаче Жонас припиля шанс за португалския тим, след като изстрелът му бе отразен от Мануел Нойер. Бразилецът обаче получи жълт картон в 58-ата минута на двубоя, който ще го извади от реванша.

Гостите пак бяха близо до изравнително попадение в 64-ата минута, когато на два пъти удари на Константинос Митроглу и на Жонас не поразиха целта.

До края Байерн пропусна още две изгодни възможности за гол, като първо Рибери в 81-ата пропусна, а в 89-ата при нов изключителен шанс Артуро Видал пусна към Филип Лам, който обаче не успя да засече топката в наказателното поле на Бенфика.

Байерн Мюнхен: Нойер, Тиаго Алкантара, Рибери, Левандовски, Дъглас Коста, Бернат, Лам, Видал, Мюлер, Алаба, Кимих /Хави Мартинес, Коман, Гьотце/

Бенфика: Едерсон, Фейса, Гайтан, Митроглу, Линделоф, Жонас, Елизеу, Пици, Жардел, Андре Алмейда, Ренато Санчес /Хименес, Салвио, Самарис/