Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че отборът е фокусиран изцяло върху двубоя с Шахтьор Донецк в Шампионската лига и не мисли за предстоящия мач с градския съперник Юнайтед идния уикенд във Висшата лига.

"Всеки мач е от значение, всеки мач има своята важност. Двубоят с Шахтьор към момента е най-важният, защото е следващият. След като загубихме точки от Лион, сега всеки двубой за нас е като финал", заяви Гуардиола.

"Имаме голям шанс да направим сериозна стъпка към класирането ни в елиминациите. След това ще имаме 3-4 дни, за да мислим за Юнайтед", добави той.

Гуардиола потвърди, че халфът Илкай Гюндоган и бранителят Николас Отаменди са здрави и ще могат да влязат в игра срещу Шахтьор: "Те са готови. Аут все още са Кевин Де Брюин и Еликим Мангала".

"В момента се чувстваме доста по-комфортно у дома, отколкото като гости. Предпочитам да играем на "Етихад", отколкото в Донецк. За нас утре е финал, с който ще можем да се доближим до 1/8-финалите", заключи каталунецът.

Любопитно е, че Сити е в серия от три поредни загуби у дома в Шампионската лига - от Базел (1:2) и Ливърпул (1:2) в елиминациите на турнира през миналия сезон, и от Лион (1:2) в груповата фаза през настоящия.

Манчестър Сити е лидер в своята група с актив от 6 т. Втори е Лион с 5 т., а трети и четвърти са Хофенхайм и Шахтьор Донецк с по 2 спечелени точки.