Наставникът на Байерн Хосеп Гуардиола се изказа положително за играта на тима си в мача с Шахтьор. Въпреки нулевото равенство в Лвов, испанецът сподели, че е доволен от представянето на баварците. 

Двата тима се срещнаха в първи осминафинален двубой от Шампионската лига и може да се каже, че германците са в малко по-добра позиция преди реванша в Мюнхен след три седмици. 

"Много съм доволен от нашето представяне. Контролирахме топката много добре и имахме по-чистите положения. Ако бяхме вкарали, щеше да е много добре, но има реванш на наш терен", сподели Гуардиола. 

Доста по-скептичен в изказването си беше спортният директор на баварците Матиас Замер. Според него, получилият се в Лвов резултат е доста опасен и Байерн трябва да е концентриран на реванша. 

"Нулевото равенство винаги е проблем и за мен този резултат е доста опасен. Като се замислиш, тези две нули звучат доста примамливо, но няма да е никак лесно. Ние все още не сме в най-добрата си форма и трябва да се подобрим в следващите седмици", сподели Замер.