Отборите на Шахтьор Донецк и Байерн Мюнхен оставиха отворен отговора на въпроса кой ще продължи от тях на четвъртфиналите в Шампионската лига. Двата тима завършиха при нулево равенство на стадиона в Лвов и всичко ще се реши след три седмици в Мюнхен. 

Двубоят в Западна Украйна предложи много битка, малко положения и предпазливи действия. Гостите на няколко пъти претендираха и за дузпи, но реферът не ги уважи. Те обаче ще са без важна фигура на реванша. Шаби Алонсо си изкара червен картон в средата на втората част и отпада за ответния двубой. 

Иначе мачът започна под диктовката на баварците. Още в 11-та минута се откри първият сериозен шанс пред гостите, когато Томас Мюлер се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но в последния момент защитник изби. 

Германският национал беше сред най-активните за тима си преди почивката. В 32-та минута пред него се откри още една възможност да отбележи, като получи топката на доста добра позиция, но изстрелът му прелетя над вратата. 

Ариен Робен и Франк Рибери също бяха много активни и плетяха комбинации в половината на противника, но и техните усилия не бяха достатъчни, за да могат играчите на Байерн да поведат в резултата. 

Домакините от своя страна предпочитаха да се отбраняват, като единствен Дарио Сърна опита да затрудни Мануел Нойер, но стражът нямаше особени проблеми да се справи с опасността. Така двата тима се оттеглиха на почивка, без да си отбележат голове. 

След почивката Томас Мюлер продължи с пропуските, като не успя да отбележи в 53-та минута, а след това и Бастиян Швайнщайгер не беше точен и баварците пропиляха поредната си хубава възможност. 

По всичко изглеждаше, че Байерн рано или късно ще оползотвори натиска си, когато дойде 65-та минута. Тогава Шаби Алонсо направи нарушение в центъра на терена, което беше оценено като за втори жълт картон от рефера. Така баварците останаха с десет души на терена. 

Въпреки това, в 71-та минута те имаха отново шанс да открият резултата. Тогава след едно центриране от корнер Бастиян Швайнщайгер падна в наказателното поле и претендираше за дузпа, но нямаше сигнал от съдията. 

Това обаче не бяха всички неуважени претенции на германците за удар от 11-те метра. В 83-та минута беше най-чистото положение, което заслужаваше дузпа за Байерн. Тогава Ариен Робен направи поредния си силен пробив и стреля. 

Защитник на Шахтьор падаше на земята и игра с ръка в наказателното поле. Реферът обаче отново прецени, че няма достатъчно основания да отсъди най-тежкото наказание и така и това положение се размина на украинците. 

В крайна сметка до края повече интересни ситуации нямаше и двата тима се оттеглиха при нулево равенство. Емоциите в този двубой не бяха особено много, но поне интригата за реванша в Мюнхен остава напълно открита.