Универсалният флангови футболист на Рома Алесандро Флоренци най-вероятно ще е човекът, който ще се нагърби с опазването на Кристиано Роналдо в осминафиналния мач срещу Реал Мадрид утре вечер.

Без съмнение португалската суперзвезда на испанския гранд ще бъде една от най-големите заплахи за вратата на Войчех Шчесни, затова треньорът на римляните Лучано Спалети планира да постави срещу него местният любимец, който напоследък търпи известни критики от феновете. Това няма да попречи на наставника, ако той реши да нагърби Флоренци с една от най-отговорните задачи тази вечер на "Олимпико".

Спалети: Реал Мадрид ми е ясен

„Роналдо е един от най-добрите в света и той го показва на терена. Винаги може да окаже решително значение върху мач, защото е модерен футболист: притежава сила, физическо присъствие, скорост, голове. Аз обаче няма да градя клетка около него, както журналистите предполагат“, каза Спалети.

„Няма да го пазим с трима души, просто ще кажа на човека в тази зона да се стреми да бъде на едно ниво с Роналдо. Дали това ще е Флоренци? Може и да е той. Това, че го местя (като позиция – б.р.) по терена означава, че има и други, които да изпълнят тази роля. Като казвам това, на всички е ясно, че който и да застане срещу Роналдо, ще трябва да разполага със скорост. Това е първото качество, необходимо за опазването на играч от неговия калибър“, допълни Спалети.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS