Треньорът на Рома Лучано Спалети демонстрира самочувствие преди дуела с Реал Мадрид от осминафиналите на Шампионската лига, като заяви, че е добре запознат със съперника и знае какво да очаква от него.

Утре вечер „лос меренгес“ ще гостуват на „Олимпико“ в Рим, като без съмнение са изявеният фаворит в двойката.

„Рома в момента преминава през труден период и реши да промени нещата. Мисля, че по принцип те направиха грешка. Треньор не се уволнява само заради няколко лоши резултата. Трябва да почакаш. Разбира се, президентът се грижи за своята работа, но в Италия треньорите се сменят твърде често. Нужна им е повече подкрепа“, каза Спалети.

„Върнах се в Рома, защото да водиш този тим ти носи невероятно чувство. Само тези, които са били тук, могат да го разберат. Рома ти влиза под кожата и аз съм фен.“

„Познавам Реал Мадрид много добре. Гледах мачовете им прекалено често, когато треньор им бе моят приятел Карло Анчелоти. Той е най-великият ми учител. Говорим си за най-добрия италиански треньор, излязъл от най-силната школа за тактици. Научил съм всичко от него. Всеки път, когато вечеряме заедно, моята мисия е да науча още повече неща за футбола. Той е страхотен човек и велик наставник“, добави Спалети.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS