Двама българи – Живко Миланов и Георги Миланов заедно с техните отбори си осигуриха участие в груповата фаза на Шампионската лига.

За първи път в историята в групите на турнира ще има и азербайджански отбор, след като Карабах отстрани Копенхаген.

АПОЕЛ Никозия завърши 0:0 при гостуването си на Славия Прага. В първата среща кипърците спечелиха с 2:0 и по този начин си гарантираха участие в групите на надпреварата.

Живко Миланов игра 90 минути за АПОЕЛ.

Славия Прага започна активно мача и можеше да поведе още във 2-та минута, когато Михал Фридрих отправи много опасен удар, но Ватерман бе на мястото си и спаси.

Мирослав Щох отправи удар от около 20 метра в 10-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Ватерман.

Славия продължи да доминира и в 41-та минута Дани направи поредния сериозен пропуска пред вратата на АПОЕЛ, след като изпрати топката над напречната греда.

Дани се отличи с нов пропуск в 52-та минута.

Славия започна да прибързва с напредването на времето, а последният по-сериозен шанс, който се откри пред домакините бе в 90-та минута, но след удара на Жмрхал, Ватерман спаси.

ЦСКА Москва спечели с 2:0 домакинството си на Йънг Бойс и с общ резултат 3:0 се класира за групите на турнира.

Шенников и Дзагоев донесоха победата за московските „армейци“.

Георги Миланов остана на резервната скамейка на ЦСКА и не се появи в игра.

Спортинг Лисабон разби с 5:1 при гостуването си на ФКСБ в Букурещ и след 0:0 в първата среща се класира за групите на турнира.

Карабах загуби с 1:2 при гостуването на Копенхаген на „Паркен“ и заради гола на чужд терен азерите се класират за груповата фаза на Шампионската лига, тъй като в първата среща спечелиха с 1:0.