Отборът на Динамо Загреб победи Розенборг в първи сблъсък от плейофите за влизане в Шампионската лига. Двубоят беше игран в хърватската столица, на стадион „Максимир“.

Домакините започнаха да доминират още от началото на двубоя и така желаният гол беше постигнат още в рамките на първите 10 минути. Мариус Лундемо фаулира играч на Динамо в наказателното поле на Розенборг и главния съдия на двубоя посочи бялата точка. Зад топката застана Бруно Петкович и не даде никакви шансове на стража на норвежците Андре Хансен.

Двубоят премина във фаза на размяна на нападения, като и гостите имаха своите шансове. Все пак за втори път топката попадна именно в тяхната врата в 28-та минута. След дълга топка от вратаря на Динамо Ливакович трима бранители на гостите не се ориентираха достатъчно добре и позволиха на кълбото да ги прехвърли. Мислав Оршич се оказа сам срещу стража Хансен и успя да изпрати топката между краката на норвежеца за 2:0.

До края на двубоя с пропуски за домакините се отчетоха Никола Моро, който даже уцели греда, както и Ариан Адеми. За Розенборг, от друга страна, най-сериозните положения дойдоха на сметката на Самуел Адегбенро и Торе Региниусен.

Вторият двубой стадион „Леркендал“ в Трондхайм е другия вторник, като началният час е 22:00.