Нападателят на Монако Димитър Бербатов получи първата си доза внимание от английските медии след победата на неговия тим с 3:1 като гост над Арсенал в Шампионската лига.

Авторът на втория гол във вратата на лондончани получи третата най-висока оценка сред „монегаските“ по преценката на „Дейли Мейл“. Играта на ветерана през 75-те минути, които беше на терена, заслужи 8-ца по десетобалната система, като изданието дава по-висока оценка само на Жоао Моутиньо (9), Жофри Кондогбия (8,5) и Уолъс (8,5), който изчисти топката от голлинията си.

„Димитър Бербатов – трима защитници на Арсенал се опитаха да му попречат да стреля, но той нямаше намерение да пропуска. Все така фин във всичко, което прави“, гласеше краткия коментар за играта на Бербо.

Логично отзивите за изявите на Арсенал бяха на коренно противоположния полюс. Мениджърът Арсен Венгер също отнесе критики, като бе оценен с 4-ка. Единствено Оливие Жиру получи по-малко (3,5) след двата нелепи пропуска, които направи. Специално внимание беше обърнато и на Месут Йозил, също получил оценка 4. „Заради нощи като тази Арсенал плати за него 42 милиона паунда. И в нощи като тази той продължава да разочарова“, коментира медията.