Белгийският Стандард (Лиеж) се класира за плейофите на Шампионската лига, след като в реванш от третия квалификационен кръг се наложи с 2:1 над Панатинайкос като гост. Първата среща в Белгия завърши 0:0.

Двата гола за успеха на тима от Лиеж бяха реализирани от Пол-Жозе Мпоку и Янис Мбомбо. Дино Арсланагич си вкара автогол в 17-ата минута и даде надежди на домакините, но появилия се в игра три минути по-късно Мпоку изравни в 36-ата минута. Мбовбо вкара победния гол в 41-ата минута.

През втората част попадения не бяха отбелязани и така белгийския тим продължава напред.

Марибор от Словения също е напред, след като направи 2:2 като гост на Макаби (Тел Авив). В първата среща словенците победиха с 1:0 и с общ резултат 3:2 те продължават.

Агим Ибраими даде аванс на словенския тим в Ларнака, където Макаби домакинстваше заради напрежението в Израел, а това стана в 36-ата минута. Тал Бен Хаим изравни в 42-ата минута, а Еден Бен Басат даде аванс на тима от Тел Авив в 54-ата минута. Само минута по-късно Ибраими изравни с втория си гол в мача.
 
Макаби (Тел Авив) и Панатинайкос продължават в плейофите за класиране в Лига Европа. Жребият за следващия кръг от двата евротурнира е в петък (8 август).