В последните сезони или Барселона, или голямата звезда на клуба Лео Меси постоянно се записват в книгите с рекордите във футбола заради страхотната си форма. Снощният погром над Рома в Шампионската лига не направи изключение, макар че този път аржентинецът да имаше само косвено участие. 

С шестте гола в мрежата на "вълците", каталунците станаха най-резултатният отбор в историята на евротурнирите. През годините играчите на "блаугранас" са реализирали 1029 попадения, с което задминаха вечния си съперник Реал Мадрид. 

"Белите" може да наваксат още тази вечер в мача с Шахтьор Донецк в Шампионската лига, но за целта ще трябва да се разпишат минимум три пъти. Досега те имат общо 1026 попадения. 

Далеч назад след испанските грандове са Байерн с 848, Ювентус със 757, Андерлехт с 640, Бенфика с 636 и др. Всички тези отбори участват и през този сезон в евротурнирите, така че могат да подобрят показателите си. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Погромът над Рома гарантира и първото място в групата за Барселона. Това стана за 17-и път в историята на Шампионската лига, което е абсолютен рекорд за най-комерсиалния футболен турнир.