Освен големия сблъсък Байерн - Ювентус, в безспорно най-зрелищната вечер в реваншите на Шампионската лига ни очаква още един гросмайсторски двубой. Барселона приема Арсенал на "Камп Ноу", където "топчиите" ще опитат да сътворят истинско чудо, в което вярващите са малцина.

В първия двубой в Лондон Барса си осигури комфортен аванс след 2:0 с две попадения на Лео Меси и на пръв поглед реваншът изглежда протоколен.

Старши треньорът на каталунците Луис Енрике обаче не е на такова мнение и увери, че играчите му ще подходят максимално сериозно в търсене на място в топ 8.

Всичко обаче изглежда на страната на каталунците. Барса отстрани Арсенал през 2010 и 2011, както и на финала на турнира през 2006, а Меси и компания се целят към десето поредно класиране за четвъртфиналите в Шампионската лига. Лондончани пък са пред угрозата да отпаднат на осминафиналната фаза за шести пореден път.

Формата на двата отбора също сочи предимство на каталунците. Домакините в двубоя тази вечер са в серия от 37 мача без загуба във всички турнири, а имат и победа в последните 8 срещи, включително разгром с 6:0 над Хетафе през уикенда. В същото време Арсенал има 4 загуби в последните си 6 мача, а последното разочарование бе загуба с 1:2 от Уотфорд, която изхвърли "артилеристите" от ФА Къп.

Луис Енрике няма да може да разчита на наказания Жерар Пике, както и на контузените Рафиня и Сандро. За Венгер добрата новина е завръщането на Лоран Кошчиелни, а аут заради травми са Рамзи, Чех, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Росицки и Уилшър.

Ето какво казаха двамата треньори преди мача:

Луис Енрике:

(Победата с 2:0 в Лондон) бе добър резултат, но това не променя нашия подход. Все още интригата е налице, нашият съперник е опасен и трябва да играем много добре, за да се класираме напред. Понякога мачът изглежда перфектен заради резултата, но винаги има място за подобрение. Заради това футболът е толкова комплексен - 11 играчи трябва да вършат еднакви неща по едно и също време.

Трябва да се справим с класни играчи като Месут Йозил и Алексис Санчес. Искаме да задържим топката възможно най-много, за да предотвратим контра атаки - няма да е лесно, но напоследък го правим добре. Алексис е много важен играч за Арсенал и за националния отбор. Той е качествен футболист, бърз и атакуващ и подобри играта си, откакто премина в Барселона. Трябва да внимаваме с него.

Арсен Венгер:

Ключът за нас ще бъде солидно представяне в отбрана. Трябва да атакуваме и това ни подхожда. Ще го правим, знаейки, че магьосниците на Барселона ще изискват от нас добро представяне в защита. Кошчиелни е важен за нас, защото е много бърз, а Барселона са добри на контра атака.

Печелили сме почти навсякъде в Европа, но все още не тук и трябва да го направим сега. Барселона е в добра позиция, но ние имаме шанс. Подходът ни в първия мач не бе прекалено лош. Просто изгубихме остротата след почивката и ни хваната на контра.

Не мисля, че футболните богове ни дължат неща, но аз дължа много на футбола. Искаме да излезем и да се представим добре. Ще играем със страст и отдаденост да покажем нашия талант.

Очаквани стартови състави:

Барселона: Тер Стеген; Алвеш, Матьо, Масчерано, Алба; Бускетс; Ракитич, Иниеста; Меси, Суарес, Неймар.
Арсенал: Оспина; Бейерин, Мертезакер, Кошчиелни, Монреал; Коклен, Елнени; Кембъл, Йозил, Санчес; Жиру.

Мачът е от 21.45 часа и случващото се може да следите с Gong.bg и на честотите на Дарик радио.