Кипърският Апоел (Никозия) е изненадващият лидер в група G на Шампионската лига, след като спечели четвърта точка във втория си мач в кампанията. След като на старта удариха Зенит с 2:1 и регистрираха първи успех, сега кипърците завършиха 1:1 като гости на друг отбор от бившия СССР - Шахтьор (Донецк).

24-годишният македонски нападател Иван Тричковски откри резултата в 61-ата минута след контраатака и удар от дясно по диагонала, а само три минути по-късно Жадсон изравни от близо.

„Имахме сериозна доза късмет. Когато играеш в Шампионската лига обаче, без това не може. Трябва да си призная, че мачът беше по-труден, отколкото очаквах. Шахтьор наистина доминираше, мачкаше през по-голямата част от мача. Искахме да създадем повече атаки, да бъдем агресивни, но не се получи. За радост обаче точката си я взехме”, коментира старши треньорът на Апоел.

„Сега класирането ще си го изрежем и ще го сложим в рамка, за да се гордеем с него. Ще направим обаче и всичко останало, за да влезем в историята на Кипър”, заяви още Иван Йованович.