Кипърският Апоел Никозия продължава с отличното си представяне в Шампионската лига. В мач от група G на най-елитния турнир на Стария континент, скромният тим от Кипър успя да открадне точка при визитата си на Шахтьор Донецк. Мачът в Украйна приключи при голово равенство 1:1.

Като цяло тимът на домакините бе по-добрият на терена, но късметът бе на страната на гостите от Никозия. Първото полувреме на срещата завърши без голове, като футболистите на Апоел почти не излязоха от своята половина.

Резултатът в мача бе открит при първата опасна атака на гостите. В 62-ата минута, след отлично двойно подаване, Иван Тричковски бе изведен сам срещу стража на домакините и хладнокръвно даде преднина на Апоел.

Радостта на гостите обаче трая само две минути, когато домакините изравниха чрез Жадсон. Въпреки последвалата канонада от удар по посока вратата на гостите, нов гол в мача така и не падна.

Така със спечелената точка и поднесената изненада в Донецк, Апоел оглави класирането в групата, изпреварвайки Зенит и Порто, които имат по-три точки. Шахтьор пък е последен само с една.