Турция и Люксембург завършиха при резултат 3:3 в двубой от група 1 на Лига С от Лигата на нациите. Мачът беше директен сблъсък за изкачване в по-горна дивизия.

Двубоят започна с шокиращо попадение на Марвин Мартинш, който откри за гостите след хубав удар. В 16-тата минута Турция получи правото да изпълни дузпа и с изпълнението се нагърби един от лидерите в отбора - Ченгиз Юндер. Той беше категоричен от дузпата и възстанови равенството.

Турция обаче не успя да вземе категоричен превес през първото полувреме и се стигна до 37-мата минута, в която Боржеш Санчес даде хубаво подаване на Данел Синани, който отново изведе гостите напред в резултата.

Малко повече от 60 секунди след гола Турция отново възстанови равенството, след като Максим Шанот си отбеляза автогол. Второто полувреме започна с тотално превъзходство на домакините, като създаваха значителен брой положения, но в 69-тата минута Херсон Родригес за трети път изведе Люксембург напред в резултата, а Турция изглеждаше шокирана.

Отборът на Щефан Кунц продължи да атакува, докато гостите се прибраха, осланяйки се на защитата си. В 87-мата минута се случи логичното, когато Зеки Челик предостави хубав пас на Исмаил Юксек, който изравни резултата, за да могат двата отбора да поделят точките.

По този начин Турция си гарантира първата позиция, след като след 5 мача е с актив от 13 точки, докато Люксембург след своите 5 срещи е на второ място с 8 пункта.