Световният шампион Франция продължи мъките на бившия първенец на планетата Германия след 2:1 в полза на „петлите” на „Стад дю Франс” в Париж. Двубоят бе едно от дербитата от третия кръг в Купата на Нациите, а след третия мач без победа Бундестимът на практика се прости с надеждите си за първото място в групата.

Момчетата на поставения под напрежение Йоахим Льов показаха прогрес спрямо загубата с 0:3 от Холандия три дни по-рано, но това не се оказа достатъчно за повече от почетна загуба.Тя дойде, след като германците поведоха през първата част, но допуснаха пълен обрат през втората част.

В 13-ата минута на двубоя при първата по-сериозна атака Германия стигна до дузпа. Лерой Сане опита пас назад в наказателното поле, но Преснел Кимпембе изби с лакът, което доведе до отсъждане на 11-метров удар. Зад топката застана Тони Кроос, който реализира, макар че Уго Лорис хвана ъгъла и дори игра с топката.

Малко след това Сане излезе в прекрасна позиция срещу Лорис. Той реши да комбинира с Тимо Вернер, но пасът му бе малко дълъг и бе майсторски пресечен от вратаря на Франция.

В 24-ата минута пък Лорис отново впечатли след страхотен рефлекс при изстрел на Матиас Гинтер в долния ляв ъгъл.

До края на полувремето германците продължиха да бъдат по-активни, но повече попадения не паднаха.

Съотношението на силите на терена се промени след почивката, която домакините заиграха много по-добре спрямо първите 45 минути. В 52-ата минута Килиан Мбапе бе близо до изравняване, излизайки очи в очи с Мануел Нойер. Опитният страж обаче се справи превъзходно като изби с крак. 10 минути по-късно голът вече бе факт. Лукас центрира остро отляво, а Антоан Гризман засече с глава като с прекрасна парабола на топката успя да прехвърли Нойер. Малко след това Серж Гнабри изпрати страховит изстрел към Лорис, но френският вратар отново внимаваше.

Така се стигна до 79-ата минута, в която един неразчетен шпагат на Матс Хумелс в наказателното поле доведе до дузпа за „петлите”, която Гризман реализира с втория си гол в двубоя.

До края Германия търсеше изравняването, но не успя да го постигне. Най-голямата опасност бе центриране от фаул на Тони Кроос, при което избиването на Бенжамен Павар мина на сантиметри от страничния стълб.

В класирането на група 1 в поток А Франция е лидер със 7 точки. Холандия има 3, а Германия едва 1.