Изпълнителният комитет на Словашката волейболна федерация ще прекрати договора с треньора на националния отбор Павел Хапал във вторник и на неговия помощник Ото Брунеграф. Решението е взето днес, но процедурата ще бъде завършена във вторник, обявиха от централата на Словакия.

Тогава и президентът на федерацията Ян Ковачак ще обяви и името на новия треньор. Според сайта sport.aktuality.sk, това ще бъде Щефан Таркович, който е работил в националния отбор преди време като помощник на Ян Козак.

Причината за прекратяването на договорите на сегашния екип са лошите резултати в Лигата на Нациите и по-специално октомврийските поражения с 0:1 от Шотландия и с 2:3 от Израел.

"Въпреки достигането до финалния плейоф в квалификациите за Евро 2020, където отстранихме Република Ирландия, представянето на отбора в срещите през октомври беше разочароващо и не отговаря на очакванията на широката общественост. Изпълнителният комитет е съгласен с предложената стъпка и ще я потвърди само на заседанието си във вторник", пише в официално изявление на футболната асоциация на Словакия.

50-годишният Хапал, който е чех, пое отбора през октомври 2018-а година от Ян Козак и за този период е водил тима в 17 мача, в които е постигнал 6 победи, в 4 срещи е завършил наравно и в 7 е претърпял поражения. Последният мач скандализира хората в страната, тъй като Словакия водеше с 2:0 до почивката срещу Израел, но три попадения през втората част им отнеха победата. При това положение словаците са само с 1 точка от 4 мача и сериозно застрашени от изпадане в Лига С на турнира Лига на Нациите. Иначе на 12-и ноември те ще гостуват вече с нов треньор на Северна Ирландия в решителен бараж за европейското първенство.

Самият Хапал не присъства днес на съвещанието, тъй като е болен от коронавирус.