В неделя вечерта Англия надви лидера в ранглистата Белгия с 2:1, а селекционерът на „трите лъва“ Гарет Сатугейт смята, че това ще помогне за самочувствието на подмладения национален отбор. Той подчерта още, че този успех от Лигата на нациите не бива да води до подценяване на Дания през седмицата.

Getty Images
32 снимки

„Белгия е сред най-добрите отбори в света. Те ни създадоха много проблеми и реално ние не държахме особено дълго топката, а освен това я изнасяхме твърде бавно. Но самият мач бе на високо ниво. Имахме много млади момчета на терена като Деклан Райс, Мейсън Маунт и Трент Александър-Арнолд, а за тях това бе много нужен опит. Хареса ми това, че успяхме да преодолеем трудните начални минути и така възможностите започнаха да се откриват една след друга", заяви Саутгейт след края на двубоя.

„Срещу подобни отбори трябва да бъдеш перфектен в движението си без топка и ние направихме точно това през второто полувреме. Като изключим положението с брилянтния пас на Кевин Де Бройне, нашият отбор беше компактен на терена и футболистите се покриваха. Специално Трипиър бе истински биткаджия. Той бе перфектен в защита. Очевидно ще трябва да се мъчим, за да печелим подобни големи мачове. Днес го направихме и се надявам в бъдеще да подобрим доста неща. Няма обаче да се отнасяме от тази победа и искаме да спечелим отново срещу Дания. Трябва да останем концентрирани, както бе срещу Белгия", коментира още селекционерът.