Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че няма да прави радикални промени в стартовия състав за двубоя за трето място с Швейцария в неделя и че тимът получава шанс за реванш пред своите разочаровани привърженици.

Англия загуби своя полуфинал срещу Холандия с 1:3 след продължения от Лигата на нациите в четвъртък и докато холандците гледат към финала, Англия ще се задоволи с участие в спора за третото място. „Загубихме важен мач в четвъртък. Имаме хиляди фенове тук и трябва да убедим с представянето си, че искаме да се реабилитираме за поражението. Всеки път, в който стъпваме на терена, се опитваме да научим повече за играчите и как може да се подобрим“, заяви Саутгейт на пресконференцията преди утрешния мач.

Мениджърът на Англия добави, че вероятно ще направи някоя и друга промяна заради травмите в отбора. „Вероятно ще трябва да направим някоя и друга промяна. Под въпрос са Бен Чилуел, Маркъс Рашфорд, Джордан Хендерсън. Има още някои, чието състояние ще бъде следено внимателно. Не искам обаче да пускам в игра изцяло нов състав. Важността на този мач е ясна за нас и всеки, който се включи и допринесе, е добре дошъл“, коментира още Саутгейт.

Двубоите за трето място никога не са будили особен интерес у замесените отбори, но наставникът отрече това да е просто протоколен мач. „Мачът утре няма да е протоколен. Всеки път, в който носиш тази фланелка, тя е важна за теб, за страната и за феновете. Играчите имат възможността да впечатлят с изявите си“, каза той. Швейцария загуби полуфинала си от домакина на турнира Португалия с 1:3 след хеттрик на голямата им звезда Кристиано Роналдо, като Саутгейт е наясно, че „кръстоносците“ ще бъдат сериозен съперник в неделя. „Те са много силни в играта в защита – много подреден и постоянен отбор в последните няколко години по отношение на селекция и методика с ключови играчи като Джердан Шакири и Гранит Джака."/БГНЕС