Селекционерът на Холандия Роналд Куман бе щастлив след победата с 3:1 над Англия и достигането до финал в турнира Лига на нациите.

"Това бе добър мач. Имахме контрол над събитията на терена, макар че атакувахме повече по фланговете, въпреки че се виждаше, че сме по-опасни през центъра. Те поведоха в резултата, но ние запазихме спокойствие и с изключение на онзи изстрел с глава на Санчо, съперникът нямаше много положения", коментира Куман.

"Смятам, че засЛужено продължаваме напред. Смените ни се включиха много добре. Прьопер ни помогна да задържаме топката, а Дони и Куисни сториха точно това, което се надявах. Победихме Германия, Франция и сега и четвъртите в света - това само показва колко добре се развива нашият отбор. Досега не сме играли полуфинали и финали, така че това е нещо ново, но ние вярваме в силите си", заяви още Роналд Куман и добави:

"Всеки прави грешки, но Матайс отговори подобаващо. Успя да надскочи прекия си пазач и да отбележи важен гол. Казах му нещо на полувремето и съм много доволен, че успя да се разпише." /БТА

Холандия посрами Англия и ще играе финал в Лигата на нациите