Националният селекционер на Чехия Карел Яролим бе освободен от поста си след тежката загуба с 1:5 в контролна среща с Русия миналата вечер. За чехите това бе втора загуба в рамките само на няколко дни, след като в четвъртък записаха домакинско поражение от Украйна с 1:2 в първия си мач от Лигата на нациите.

Вчера тимът на Яролим се представи много слабо при гостуването си в Росто-на-Дон и инкасираха пет гола, дело на Алексей Йонов (2), Антон Заболотни, Александър Йерохини Дмитри Полоз. Днес от Футболната федерация на страната обявиха, че прекратяват договора на Яролим, който пое отбора през 2016-та година, но не успя да го класира за Световното първенство в Русия това лято. 62-годишният Яролим успя да регистрира едва 10 победи в 22 мача начело на Чехия, повечето над непретенциозни съперници.

В следващите дни ръководството на Федерацията ще се срещне с кандидатите за нов селекционер на националния отбор. Яролим беше повече от самокритичен след тежката загуба минала вечер. "Чувствам ужасно. Предполагам, че заслужавам публична екзекуция. Аз съм виновен", коментира разочарованият специалист. Според медиите в Чехия фаворити за заместник на Яролим са бившият наставник на Славия Прага Ярослав Шилхави и настоящият треньор на младежкия национален отбор Витеслав Лавичка. /БГНЕС