Белгия постигна важна победа в турнира Лигата на нациите с 2:1, надвивайки гостуващия Швейцария в Брюксел. Двата гола за хората на Роберто Мартинес бяха дело на Ромелу Лукаку, който изигра превъзходен мач и бе точен в 58-ата и 84-ата минути. Между двата гола на стрелеца на Манчестър Юнайтед пък дойде този на Швейцария, който бе дело на Марио Гавранович в 76-ата минута.

Първата опасност бе създадена от белгийците , след като Яник Ферейра-Караско получи балонен пас зад гърба на защитата в десетата минута и стреля с глава, но ударът му премина край левия страничен стълб.

Десетина по-късно Еден Азар видя добре Юри Тилеманс, който без подготовка стреля от средна дистанция, но топката отново прелетя край страничната греда на „кръстоносците”.

Игровият превес на белгийците се материализира в 58-ата минута, когато Тома Мюние видя вдясно Ромелу Лукаку. Снажният нападател бе оставен изцяло непокрит и с удар с десния крак преодоля Ян Зомер и зарадва трибуните на стадиона в Брюксел.

Последва активизация от Швейцария, а Щефан Цубер бе близо до това да изравни в 61-ата. Цубер стреля от границата на наказателното поле, но Тибо Куртоа уверено улови. Три по-късно дойде нов ред на Ян Зомер да проявява класата си, след като Дрийс Мертенс си освободи пространство и стреля силно в десния ъгъл, но Зомер спря пътя на топката.

В 76-ата пък Джердан Шакири центрира от свободен удар към далечната греда за Нико Елведи. Защитникът на Борусия Мьонхенгладбах върна топката към вратарското поле от аутлинията за Марио Гавранович, който изравни резултата от непосредствена близост – 1:1.

И както всичко изглеждаше, че двата отбора ще поделят точките, то не на това мнение бе Ромелу Лукаку. Белгия създаде чудесна комбинация, която стартира първо от Еден Азар. Плеймейкърът на „червените дяволи” пусна встрани за Мертенс, който от своя страна изведе Лукаку, а нападателят на Манчестър Юнайтед остави трите точки в Белгия.

По този начин белгийците оглавиха група 2 на лига А в Лигата на нациите и вече има шест точки след два изиграни мача. Швейцария от своя страна остава втори с три пункта, докато последният тим е Исландия, който пък е с нулев актив.