След нападките срещу Кристиано Роналдо от португалски фенове за гневното му държание след загубата от Испания с 0:1, сестра му Катя Авейро пусна дълго съобщение в подкрепа на Кристиано в Инстаграм. 

„Португалците са болни, бездушни и неблагодарни хора, които не ценят това, което Кристиано Роналдо е направил и продължава да прави за страната си", гласи съобщението.

Кристиано Роналдо бе забелязан да захвърля капитанската лента след последния съдийски сигнал, разочарован от загубата от Испания.

"Той има на своя страна семейството си и тези, които го обичат. Те винаги ще бъдат до него, независимо какво става. Но това, което се случва в момента, изобщо не ме изненадва. Португалците са свикнали да плюят в чинията, от която ядат. Винаги е било така. Затова, когато някой се измъкне от пепелта и промени манталитета, това пречи... Винаги ще бъдем с теб, кралю мой. Бъди спокоен. Нужно е да подаваме ръка на тези, които винаги са давали всичко от себе си за Португалия. Португалците обаче са болни, дребни, бездушни и вечно неблагодарни. Този човек е на колене и няма кой да му подаде ръка. Това е жестоко. А той винаги е давал толкова много и продължава да дава. Този човек се казва Кристиано Роналдо и той просто е най-добрият играч в света", пише още Авейро.