Бранителят на Тотнъм Кийрън Трипиър отпадна от състава на Англия за предстоящите срещи със САЩ (международна контрола) и Хърватия (Лига на нациите) в края на тази седмица.

Десният краен бранител получи травма в слабините по време на успеха над Кристъл Палас (1:0) изминалия уикенд и няма да може да се възстанови навреме за двубоите на националния тим. От щаба на англичаните все още не са обявили дали ще бъде викан негов заместник.

Трипиър се прочу със своя гол-шедьовър от пряк свободен удар, в 5-ата минута, срещу Хърватия на полуфинала на Мондиала в Русия това лято. За жалост на "Трите лъва" това попадение не бе достатъчно на тима да се добере до финалния двубой, след като "ватрените" стигнаха до равенство, а в продълженията грабнаха успеха с 2:1 и се класираха за първия си финал в своята история.

Англия приема САЩ в четвъртък на "Уембли", което ще бъде международен бенефис за легендата Уейн Рууни. Три дни по-късно тимът домакинства именно на Хърватия в последен мач от груповата фаза на Лигата на нациите.