Тотнъм постигна много ценна победа с минималното 1:0 при гостуването на Кристъл Палас от 28-ия кръг на Висшата лига. Попадението за „шпорите“ реализира Хари Кейн в 89-та минута.

Първата опасна ситуация в срещата бе в 9-та минута, когато Кристиан Ериксен центрира от фаул в наказателното поле на Кристъл Палас, където Бен Дейвис бе най-съобразителен и стигна първи до топката, но след съприкосновение с Уейн Хенеси падна. Съдията Кевин Френд не свири дузпа за „шпорите“, въпреки че имаше всички основания да стори това.

Минута по-късно пред Хари Кейн се откри много добро положение. Голаджията на „шпорите“ стреля, но Уейн Хенеси успя да спаси.

Уго Лорис се намеси решаващо в 38-та минута, когато пресече подаването на Андрос Таунзенд към Кристиан Бентеке.

Уго Лорис спаси удара на Андрос Таунзенд в 45-та минута.

Кристиан Ериксен отправи много хубав удар в 51-та минута, но над напречната греда в аут.

Три минути по-късно Кристиан Ериксен пусна отличен пас към Хари Кейн, който бе изведен на чудесна позиция и стреля от въздуха, но неточно встрани от левия стълб на вратата на Уейн Хенеси.

Уейн Хенеси направи впечатляващо спасяване в 59-та минута, когато отрази удара на Серж Орие.

Тотнъм пропусна нова много добра възможност да вкара в 73-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле на Кристъл Палас топката попадна в Бен Дейвис, който стреля, а Уейн Хенеси успя да спаси, след като топката влизаше в долния му десен ъгъл.

Хари Кейн пропусна да се разпише в 83-та минута, но след рикошет топката бе изчистена. Минута по-късно след прострелно центриране в наказателното поле на Кристъл Палас Серж Орие отблизо пропусна да вкара, тъй като загуби равновесие в решаващия момент и не успя да нанесе добър завършващ удар.

Хари Кейн отправи диагонален удар в 86-та минута, но встрани от десния стълб на вратата на Хенеси.

Единственият гол в срещата падна в 89-та минута. Кристиан Ериксен центрира от корнер в наказателното поле на Кристъл Палас, където Дилейни допусна много груба грешка и остави Хари Кейн да стреля с глава, след което Уейн Хенеси не се намеси добре и топката влетя във вратата му. Това е 150 гол в кариерата на Хари Кейн във всички надпревари.

След тази победа Тотнъм е четвърти с 55 точки, докато Кристъл Палас е седемнадесети с 27 точки.