Националният селекционер на Белгия Роберто Мартинес вярва, че „червените дяволи“ ще покажат истинската си страна в мача от полуфиналите в Лигата на нациите срещу световния шампион Франция.

Двубоят в Торино между двата отбора е първият след победата на „петлите“ с 1:0 на полуфиналите на Мондиал 2018 в Русия.

„Искам да вярвам, че сега сме по-силни, просто защото имаме повече футболисти. Смятам, че броят на наличните ни играчи се е увеличил. Това се вижда, когато имаме нужда от смени заради контузени или наказани играчи. Това дава по-голям синхрон в състава ни и е нещо, което не се случва често във футбола на ниво национални отбори. Сега разбирателството в отбора е доста по-голямо в сравнение с 2018 година. Имаме повече опит и повече налични футболисти. Поради тази причини вярвам, че сме по-силни след последната ни среща с Франция“, каза Мартинес пред медиите.

Белгийският национал Юри Тилеманс също се надява на успех с националния отбор на Белгия.

„Тук съм, за да играя футбол и знам точно какво се изисква от нас. Те ни победиха в последния ни мач до момента. Спомням си, че бяхме много разочаровани след тази елиминация. Бяхме близо до финала. Тогава всичко опира да малките детайли. Тогава не направихме много малко грешки. Предполагам, че отново ще бъде подобна ситуация“, сподели пък футболистът на английския Лестър Сити.