Нидерландия постигна впечатляваща победа с 5:2 над Босна и Херцеговина в мач от Лига А на УЕФА Лига на нациите, който се състоя на 7 септември 2024 година. Срещата се състоя на стадион "Йохан Кройф Арена" и предложи на зрителите истинско шоу с множество обрати и зрелищни моменти.

Първото полувреме започна със силен натиск от страна на домакините, като Джорджино Зиркзее откри резултата в 13-та минута. Въпреки това, Босна и Херцеговина не се предаде лесно и в 27-та минута Демирович изравни резултата след асистенция от Хусеинбашич. Нидерландия обаче отново пое контрола и Райндерс отбеляза втори гол в добавеното време на първата част, което направи резултата 2:1 в полза на домакините.

През второто полувреме, Нидерландия продължи да доминира на терена. В 46-та минута Коди Гакпо удвои преднината, а Мален добави още един гол в 56-та минута. Босна и Херцеговина се опита да се върне в мача, но усилията им бяха възнаградени само с гол от Един Джеко в 73-та минута, след като Байракторевич подаде топката.

Въпреки опитите на гостите да съкратят разликата, Нидерландия продължи да атакува. Вегхорст отбеляза четвърти гол в 90+2-та минута, а Симонс сложи край на спора с пети гол в последните секунди на мача.

Мачът завърши при резултат 5:2, като Нидерландия показа изключително силна игра и заслужено спечели трите точки. Въпреки агресивната игра на Босна и Херцеговина, домакините демонстрираха висока класа и бяха по-добрият отбор на терена.