Защитникът Матайс де Лихт ще получи нов шанс с националния отбор на Нидерландия при старта на тима в новия сезон на турнира Лига на нациите срещу Босна и Херцеговина, потвърди старши треньорът Роналд Куман.

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед не получи никакво игрово време на Евро 2024 в Германия през лятото, но изглежда вероятно ще започне като титуляр заедно с Върджил ван Дайк в центъра на защитата на отбора в събота, след като Стефан де Фрай беше оставен извън състава.

"Когато Матайс ми се обади относно евентуалния му трансфер в Манчестър Юнайтед, говорихме и за Европейското първенство. Не дадох на Матайс най-хубавото послание в навечерието на Евро 2024, избрах Стефан де Фрай. Сега е ред на Матайс да покаже какво може, защото има и други, които могат да играят на тази позиция. Ясно е, че аз бих искал да видя той да достигне нивото, което имаше преди", коментира Куман.

25-годишният Де Лихт беше само на 17, когато направи своя дебют за Нидерландия през 2017 година и има 45 мача за националния тим на страната, много от които под ръководството на Куман, когато той за първи път беше начело на държавния отбор от началото на 2018-а до края на 2019 година. Но от Световното първенство през 2022 година насам той участва само в пет международни мача, на фона на трудната му клубната кариера в Байерн Мюнхен.

Мачовете от Лигата на нациите през следващите три месеца бележат началото на нов цикъл, смята Роналд Куман.

"Имаме нови футболисти и това носи промяна в състава. Начинът, по който работихме тази седмица, ме прави много щастлив. С играчите, които се присъединиха и които ще се присъединят през следващите две години, мисля, че можем да продължим по същия начин", каза още селекционерът на Нидерландия.