Хърватия победи Австрия с 3:1 в мач от Група 1 в Лига А на Лигата на нациите. За "шахматистите откри Лукда Модрич в 6-та минута, а до 1:1 Австрия стигна чрез Баумгартнер в 9-та минута. През второт полувреме Хърватия пречупи съперника като Ливая и Ловрен вкараха два гола в рамките на 3 минути.


БГНЕС
31 снимки

Мачът започна ударно за Хърватия и още в 5-та минута Лука Модрич се разписа, той получи добър пас от Никола Влашич и се оказа в наказателното поле. Модрич стреля в долния десен ъгъл на вратата и оствви вратаря безпомощен.

Отговорът на Австрия беше мигновен и още в 9-та минута Кристоф Баумгартнер изравни резултата. Той получи страхотно центриране от Марсел Забицер и стреля с глава - 1:1. Празненствата на Австрия бяха прекъснати заради намесата на ВАР, но след дълго разглеждане на ситуацията съдията реши, че всичко е по правилата и гола бе зачетен.

По-сериозна възможност докрая на полувремето имаше отобора на Австрия, като в последните секунди на първата част Марко Арнаутович се оказа в добра позиция за изстрел и се възползва от това, но Доминик Ливакович направи брилятно спасяване и запази равенството на почивката.

През второто полувреме Михаел Грегорич стигна до добра възможност за Австрия, след като той успя да стигне до центриране в наказателното поле на Хърватия и стреля с глава, но топката беше лесна плячка за Ливакович. 

"Шахматистите" отново поведоха в резултата в 69-та минута, след като Марко Ливая отбеляза с глава. Попадението дойде при разиграване след изпълнение на ъглов удар. Още една подобна ситуация в 73-та минута донесе нов гол за Хърватия, които изведнъж водеха с 2 гола. Ловро Маер изпрати превъзходно центриране в наказателното поле на Австрия, а там Деян Ловрен засече топката и я прати във вратата - 3:1.

С тази победа Хърватия си подсигурява първото място с 13 точки от 6 мача, а Австрия изпада в Лига B като остава на последното място с 4 точки.