Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Роберто Манчини призна, че е под пара за първия мач на своя тим в новоучредената Лига на нациите. Наставникът заяви, че срещу Полша не е толкова важно в каква тактическа система ще играе „скуадрата”, колкото какви ще бъдат поведението и отношението на неговите футболисти.

Реално утрешният двубой ще бъде първият официален за Манчини след назначаването му на поста. Срещата ще се изиграе на „Стадио Дал’Ара” в Болоня, а началото е фиксирано за 21,45 часа българско време. Куриозното е, че тъкмо на този стадион Роберто Манчини прави своя професионален дебют като футболист.

„Очевидно ще има силни емоции утре при първия ми официален мач, така че ще има сантименти”, заяви селекционерът на Италия.

„Вече съм определил стартовия състав, но преди да го кажа на вас, мисля, че е редно да го обявя пред играчите. След като им го разкрия, ще мога да направя същото и за вас.”

„Не мисля, че тактическата система е чак толкова важна колкото поведението на играчите. В приятелските мачове от юни всичко мина доста добре. Считам Лигата на нациите за положително явление, тъй като е по-добре за националите да играят, докато гонят трите точки. Това ни помага да въведем млади играчи на международната сцена.”

„На хартия се намираме в група с някои много силни отбори, може би дори по-силни от нас в конкретния момент. Трябва да атакуваме и да играем за победа. Италия не успя да се класира за Мондиал 2018, защото не отбеляза гол на Швеция в 2 мача и трябва да поработи върху това да бъде по-клиничен тим. Нямаме време за губене, имаме немалко проблеми, но този турнир може да ни донесе задоволство”, допълни Манчини.