Селекционерът на националния отбор на Италия по футбол Роберто Манчини говори преди участието на тима си на финалите на Лигата на нациите следващата седмица в Нидерландия. Италия ще играе полуфинал на 15 юни срещу тима на Испания.

"Голямо предизвикателство е да играем отново във финална фаза. В групата бяхме с Германия, Англия и Унгария", припомни треньорът пред Sky.

"Във финалната фаза сме и искаме да спечелим, но няма да бъде лесно. Направихме избор, но някои останаха извън състава. Играчите, които са тук, заслужават. Не знаем в какво състояние ще пристигнат футболистите на Интер", каза Манчини преди финала на Шампионската лига между тима от Милано и Манчестър Сити.

Манчини говори и за финала между Интер и Манчестър Сити - два отбора, които е водил в миналото.

"Ако се гледат резултатите през последните години, Сити започва като фаворит, но за 90 минути могат да се случат много неща. Интер има отлични футболисти, отборът е солиден и не е лесно да му вкарах гол", смята специалистът.

"Късмет и на Фиорентина и комплименти за сезона им. (б. а. - отборът играе финал в Лигата на конференциите срещу Уест Хем). Финалите са отворени. Уест Хем е отличен отбор, но това важи и за Фиорентина. Италианският футбол се подобри в последните години, но е ясно, че не е като преди 20 години, когато в нашето първенство бяха най-добрите футболисти. Да бъдем на три финала е много положително, още повече, че и трите отбора (Интер, Рома и Фиорентина) имат много италиански играчи", каза още Роберто Манчини.