Един от лидерите в тима на Ливърпул Джордан Хендерсън не споделя мнението на мениджъра си Юрген Клоп що се отнася до турнира Лига на нациите. Германският наставник на мърсисайдци потвърди преди националната пауза, че тази надпревара е безсмислена, докато Хендерсън не споделя това мнение.

Известен факт е, че УЕФА създаде надпреварата, за да редуцира приятелските срещи, за да има по-сериозен състезателен характер между нациите, когато има заложени дати за тези срещи. Същевременно при добро стечение на обстоятелствата, този турнир може да ти даде право да се класираш директно на Европейско първенство.

Халфът, който игра цял мач при нулевото равенство на Англия с Хърватия, вярва, че този турнир е важен за „трите лъва”, както всеки един друг. „Като играч, ти винаги искаш да печелиш всеки един мач. Без значение дали е приятелски той. Играеш за победата, а за нас е важно да го правим в този турнир, тъй като ти дава право да играеш на Европейското. Важно е да побеждаваме, особено отбори като Хърватия и Испания. Искаме да надградим на това, което е към този момент, а това ще стане, когато побеждаваме такива отбори. Надпреварата е много силна и важна за нас”, сподели полузащитникът на Англия.

Хендерсън ще пропусне гостуването на Англия срещу Испания, тъй като има натрупани картони.