Отборът на Сърбия постигна забележителен успех, след като успя да разгроми Швеция с 4:1. Главен съдия на срещата бе Георги Касабов.

78 снимки

Първата интересна ситуация дойде в 14-та минута, когато Андрея Живкович стреля с глава, след добро центриране, но ударът на сърбина мина високо над вратата. Секунди по-късно Швеция наказаха този пропуск на своя опонент. Виктор Клаесон пое добре топката и с техничен прехвърлящ удар не остави шансове на вратаря на Сърбия, за да открие резултата в полза на гостите. Радостта на Швеция трая само три минути, след като Александър Митрович засече с глава хубавото центриране на Живкович, за да изравни резултата.

В 21-ва минута Сърбия можеше да направи пълен обрат, след като Душан Влахович се измъкна, но ударът му мина покрай вратата. В 33-та минута Митрович остана очи в очи с вратаря на Швеция, но стражът направи великолепно спасяване. В добавеното време на първото полувреме Сърбия направи пълния обрат. Душан Тадич центрира от корнер, а Александър Митрович отново забоде топката с глава, за да направи резултата 2:1.

В 49-та минута Митрович оформи своя хеттрик, но съдията вдигна флага за засада. Все пак, след разглеждане с ВАР,  попадението бе зачетено. В 71-та минута Саша Лукич овладя прекрасно топката с едно докосване и я изстреля, за да порази за четвърти път вратата на Швеция. В четвъртата минута от добавеното време на срещата Урош Рашич получи жълт картон, който после бе разгледен от Георги Кабаков с ВАР,  но българският арбитър не промени отсъждането си.

Така Сърбия изравни Норвегия по точки четвърта група на Лига В, но в директните сблъсъци Норвегия има предимство и е временно на първа позиция. Швеция е на последно място с едва 3 пункта.