Италия разби Израел с 4:1 у дома в мач от група 2 на Лига А на Лига на нациите. "Скуадра адзура" си осигури успеха с голове на Матео Ретеги в 41-ата минута от дузпа, Джовани Ди Лоренцо (54,79) и Давиде Фратези в 72-ата минута. За гостите се разписа Мохамед Абу Фани в 66-ата минута. 

С успеха възпитаниците на Лучано Спалети събраха 10 точки и са близо до класиране в елиминационната фаза. Израел е на дъното с четири загуби от четири мача. 

През първата част инициативата беше за домакините, а Омер Глатцер трябваше да спасява удари на Ретеги и Сандро Тонали. 

В 40-ата мину Тонали си изработи дузпа, след като бе спънат на границата на наказателното поле. Ретеги се нае да изпълни 11-метровия удар и бе точен за 1:0.

В началото на второто полувреме Италия удвои аванса си. Джовани Ди Лоренцо се извиси след центриране от фал и с глава вкара за 2:0. 

Израел почти от нищото успя да върне интригата. В 66-ата минута Мохамед Абу Фани успя да прати топката във вратата директно след центриране от корнер. 

Шест минути след това Федерико Димарко намери Давиде Фратези с пас по земя на точката за изпълнение на дузпа и халфът на Интер вкара за 3:1. 

В 79-ата минута Ди Лоренцо оформи крайния резултата. Защитникът на Наполи получи подаване от Дестини Удоджи и с прецизен удар реализира за 4:1.