Отборът на Италия постигна първа победа в турнира на Лигата на нациите. Възпитаниците на Роберто Манчини надделяха драматично над Полша в мач от група 3 на лига А и така запазиха шансове да се борят за първото място с тима на Португалия.

Италия се наложи с гол на Кристиано Бираги във втората минута на даденото от съдията продължение в мача. Така „скуадра адзура“ събра актив от четири точки, две по-малко от лидера Португалия. Полша пък загуби всякакви шансове за първото място и ще трябва да се бори за оставането си в Лига А за следващото издание на турнира.

Първото полувреме започна взривоопасно. Не бяха изминали и шейсет секунди, когато италианците удариха греда. Още с първата атака в мача пред Жоржиньо се разкри великолепна възможност, но ударът му спря в гредата.

Футболистите на Полша не успяха да упражнят традиционния домакински натиск, дори напротив. В началните минути възпитаниците на селекционера Йежи Бжечек изпитваха сериозни трудности, а Италия бе тимът, който диктуваше темпото.

Въпреки това обаче, „скуадра адзура“ трудно създаваше чисти положения пред вратата на своя противник. Все пак в 30-ата минута, гостите стигнаха до нов добър шанс. Лоренцо Инсиние се озова на отлична позиция, но и неговият изстрел се отклони от гредата.

През втората част футболистите на Полша осезаемо вдигнаха оборотите, а за това вина определено имаше Камил Гросицки, който се появи в игра на почивката, заедно с Якуб Блашиковски.

Именно Гросицки пропусна най-добрата възможност за Полша с срещата. В 72-ата минута той излезе очи в очи с Донарума, но вратарят надделя и успя да спаси изстрелът му. След това обаче топката попадна в Аркадиуш Милик, който се освободи от противник и стреля силно, но над вратата.

В последната минута на срещата Глик също пробва късмета си с удар от десетина метра, но вратарят на Италия отново спаси.

Развръзката в срещата дойде във втората минута на продължението, когато Италия стигна до корнер. Той бе изпълнен късно към дебютанта Кевин Лазаня, който центрира добре към далечната греда, където дебнеше Бираги и с удар от близко разстояние успя да засече за крайното 1:0.