След почти една година без да е започвал като титуляр, Оле Кристиан Селнес нанесе своя удар в събота, вкарвайки за успеха с 1:0 над Словения.

Сега норвежците посрещат България във вторник в четвъртия кръг от 3-а група на Лига С на Лигата на нациите. Попадението на Селнес беше гарантирано с мощна атака на брат му в социалните мрежи, за да върне ресто на критиците, които често дори го иронизират. Но футболистът на френския Сент Етиен напълно заслужено беше избран и за Играч на мача. Футболистът не само отбеляза гол, но и направи няколко добри пробива, спечели единоборства, така че наградата му беше напълно заслужена.

Той не беше отбелязвал голове за клубния си отбор в продължение на 3 години, но в последните три мача прекъсна сушата. "Да, трябваше да вкарам, все пак не съм вратар. Винаги опитвам да стрелям. В националния отбор винаги оставам след тренировките и опитваме удари с някои момчета като Маркус Хенриксен, Алекс Сьорлот, Йонас Свенсон. Поне по 15-20 минути стреляме, коментира футболистът, който вчера отбеляза второто си попадение за Норвегия.

Оле Кристиан Селнес /вляво/

източник: БГНЕС

"Може би хората не са наясно с моето развитие, с моя прогрес, защото френското първенство не се излъчва в Норвегия. Но ако ме питате дали се намирам в най-добрата си форма изобщо, то това е така- без никакво съмнение. Странно, но във Франция съм по-популярен, отколкото в страната си. Имах труден период в началото, адаптацията беше бавна, но вече нещата са наред. Селнес беше попитан и как би коментирал поведението на брат си Eрик Селнес: Не, а? Отново ли е статичен и уморен?, иронизира критиците.

"Той си е такъв, винаги е бил такъв, още от малък. Никога не остава длъжен и търси разправията, обяснява с усмивка голмайсторът на норвежците от мача със Словения. Похвали го и опитният капитан на тима Стефан Йохансен: Ако трябва да бъда честен: никога не съм го виждал по-добре. Той беше "изключителен" и в офанзивен, и в отбранителен план. Заслужаваше да вкара победния гол в мача, игра изключително", заяви още Стефан Йохансен./БТА