Отборът на Франция приема Белгия в мач от Група А на Лигата на нациите в Лион. Срещата от 21:45 часа можете да гледате по DIEMA SPORT 3. В Gong.bg ще проследим двубоя за вас в развитие, минута по минута.

„Петлите“ започнаха кампанията в надпреварата с изненадващо домакинско поражение с 1:3 от Италия, след като допуснаха последователни поражения за първи път от юни 2015 година. Селекционерът Дидие Дешан използва турнира, за да експериментира, и дори призна, че това е допринесло за поражението им в първия мач.

Поради това, ако лошата серия продължи, тимът е изложен на риск от три поредни загуби за първи път от 2013 година, въпреки че спечелиха последните си три двубоя с Белгия.

Франция има 4 победи, 4 равенства и 2 загуби в последните 10 изиграни срещи.

От друга страна, на техния съперник няма да им липсва увереност, след като направиха силен старт на кампанията в Лига на нациите, като победиха Израел с 3:1 в петък на неутрален терен в Дебрецен.

Белгия обаче ще трябва да внимава повече срещу Франция. „Червените дяволи“ не винаги са били много убедителни на чужд терен, печелейки само два от седемте си мача извън родината през тази календарна година (3 равенства, 2 загуби).

Белгия е с 5 победи, 3 равенства и 2 загуби в последните 10 двубоя. 

Още четири срещи от турнира Лига на нациите ще можете да гледате на живо с картина в Gong.bg тази вечер:

21:45 часа, 9 септември:

Словения – Казахстан

Черна гора – Уелс

Турция – Исландия

Румъния – Литва

В каналите на DIEMA XTRA ще имате възможността да гледате и битките:

19:00 Кипър – Косово, DIEMA SPORT 3

21:45 Турция – Исландия, NOVA SPORT

21:45 Норвегия – Австрия, DIEMA SPORT

21:45 Израел – Италия, DIEMA SPORT 2

21:45 Франция – Белгия, DIEMA SPORT 3