Треньорът на испанкия национален отбор по футбол Луис Енрике взе отношение по темата "Барселона" и последните събития ов клуба. Специалистът коментира и дебютантите в своя състав за мачовете от Лигата на нациите.

“Ситуацията в Барселона? Всички големи отбори преминават през такива. Историите на големите клубове са пълни с неща от този вид. Дали отново ще печелят титли? Да, но не мога да ви кажа кога. Завръщането ми начело на Испания беше момент на огромна радост. Сега трябва да се върнем към нормалността. Оставих проекта отворен и сега очаквам да го приключа. Не мисля, че ще е интересно да си разкривам заплатата", сподели Енрике.

"Ансу Фати го познавам от мястото, в което играе. Разполага с отлична статистика, въпреки че не играе много. Само Меси има повече голове за изиграни минути в Барселона. Има всичко необходимо, за да е важен играч и искам да го гледам. Роналд Куман определено има нидерландски манталитет, както и този на Барселона. Но ще видим какво ще стане. Трудно е да тренираш големите отбори. Не мога да отговоря как Лионел Меси може да бъде убеден, само той знае това", продължи той.

"Очаквам ситуацията в Барселона да не повлияе на националния тим. За да играеш в голям отбор, трябва да си подготвен. Ако трябва да сме по-мили към някой играч, преминаващ през деликатен момент, ние ще го подкрепим. Защо не съм повикал никого от Атлетико Мадрид? Извикал съм най-добрите 24-ма според мен. Както съм казвал, не гледам отборите. Ерик Гарсия е само на 19 години, но в юношеските формации се справи добре. Той е много подготвен и интелигентен футболист с добро изнасяне на топката. Извикахме го заради неговото ниво. Нямам никакво съмнение, че Серхио Бускетс трябва да бъде в списъка. Вярата в него е максимална. Можех да разполагам с Адама Траоре, когато дойдох в Барселона. В онзи момент той имаше голяма сила. В двете години в Англия той се подобри. Може би разполага с най-голямата експлозивност в Европа. Може да прави разликата, много се е подобрил при центриранията. Той е диамант със зверски потенциал. Очарован съм, че мога да го включа в своята селекция. Оскар Родригес ме изненада приятно с раздаването си в Леганес. Той трудно губи топката и притежава изключителен шут", каза още Енрике.