Националният селекционер на Испания Луис Енрике обяви списък от 24-ма играчи, на които ще разчита в мачовете срещу Германия в Щутгарт (3 септември) и Украйна в Мадрид от турнира Лигата на нациите.

Прави впечатление, че има шестима футболисти, които за първи път попадат в мъжкия състав на “Ла Фурия”. Това са Унай Симон от Атлетик Билбао, Ерик Гарсия от Манчестър Сити, Микел Мерино от Реал Сосиедад, Оскар Родригес от Реал Мадрид, Ансу Фати от Барселона и Феран Торес от Манчестър Сити. 

Адама Траоре от Уулвърхамптън също е получил повиквателна, след като през миналия ноември не успя да дебютира за тима поради контузия. Серхио Регилон, който е собственост на Реал Мадрид, също ще може да запише първия си мач за Испания. 

От състава обаче липсват контузения Иниго Мартинес от Атлетик Билбао, Саул от Атлетико Мадрид и Жорди Алба от Барселона.

“Ако Европейското първенство започваше утре, това щеше да е списъкът с моите играчи. Нито един футболист, на когото се обадих, не ми е отказал да бъде в отбора. Сигурен съм, че всички искат да дойдат. Има десетина играчи, които биха могли да бъдат в списъка. Жерард Морено продължава да ми харесва, докато Маркос Йоренте беше в предварителния списък. Интензивно следим 50-60 футболисти. Бих повикал 30”, заяви Луис Енрике на днешната си пресконференция.